Крилото на Нюкасъл Деймиън Дъф обяви подкрепата си за временния мениджър Джо Киниър и поиска той да води свраките за постоянно.

Киниър пое тима след изненадващото напускане на клубната легенда Кевин Кийгън и трябваше да е начело на черно-белите, докато се намери нов наставник или нов собственик, но той издърпа северняците над зоната на изпадащите, и все още е на поста си.

„От футболна гледна точка, аз мисля, че се стабилизирахме в минутата, в която Джо дойде. Той стабилизира кораба”, заяви ирландският национал Деймиън Дъф.

„Имаме добри резултати под негово ръководство. Той се справя добре, но очевидно на върха собственикът се опитва да продаде клуба, така се надяваме това да се реши рано или късно.”

„Той прави това, което е прави със спокойствие. Той наистина не идва и не крещи, с него може да се говори. Това е необходимо във всеки аспект на работата. Мисля, че резултатите показаха неговото въздействие.”

„Определено играчите са зад него. Бих се радвал, да видя, че той получава работата. Ще видим, предполагам през следващите няколко седмици или месеци”, каза още Дъф.

Освен Джо Киниър, другите варианти за мениджър на Нюкасъл са легендата Алън Шиърър и бившият футболист на тима Роб Лий.