Отборите на Мексико и Тринидад и Тобаго направиха истински футболен спектакъл в последния си мач от група "С" на турнира "Голд Къп". Срещата, която се игра в американския град Шарлът, завърши 4:4, като по този начин малката островна страна удържа първата позиция в групата.

Двата тима си бяха осигурили класиране за следващата фаза още преди началото на срещата и трябваше да определят единствено кой ще завърши на първо и кой на второ място в групата. След общо взето скучно първо полувреме, в което падна само един гол, дело на мексиканеца Пол Агилар, през втората част се разигра истински трилър. В 51-ата минута Карлос Вела покачи на 2:0 за Мексико, но само в рамките на 12 минути - между 55-ата и 67-ата, Тринидад и Тобаго направи пълен обрат в резултата.

Първо Керон Къмингс върна един гол, 3 минути след това Кенуайн Джоунс изравни, а в 67-ата минута отново Къмингс изведе тима си напред в резултата след страхотен удар с левия крак от ъгъла на наказателното поле. До края на срещата обаче имаше време за още обрати и в 88-ата минута Андрес Гуардадо с бомбен изстрел от границата на наказателното поле препарира вратаря на островитяните Марвин Филип за 3:3. 120 секунди по-късно Мексико поведе с 4:3, след като Кенуайн Джоунс си отбеляза нелеп автогол в опит да изчисти едно центриране. В 94-ата минута обаче Трининдад и Тобаго стигна до ценната точка, след като централният бранител Йоханс Маршал с глава реализира след центриране от корнер.

Така Тринидад и Тобаго събра актив от 7 точки и завърши на първо място в групата, докато Мексико остана на втора позиция с 5 точки. В другата среща от групата Куба победи Гватемала с 1:0. Попадението, което бе първо за Куба на шампионата, вкара Майкел Алехандро Рейес в 73-ата минута. По този начин момчетата от "Острова на свободата" се класираха за осминафиналите като един от двата най-добри трети отбора, докато Гватемала отпада от надпреварата. Двойките в следващите мачове, които вече са на директна елиминация, са: САЩ - Куба, Ямайка - Хаити, Тринидад и Тобаго - Панама и дербито Мексико - Коста Рика./БТА