Ямайка победи Салвадор с 1:0 и се класира за четвъртфитналите на турнира по футбол "Голд Къп".

Полузащитникът на английския Рединг Гарат МакЛиъри реализира единственото попадение в 72-ата минута на срещата, а възпитаниците на германския специалист Вини Шефер оглавиха крайното класиране в групата със 7 точки.

Ямайка стигна до победата, въпреки че трябваше да използва трима вратари в хода на мача, а в последните десетина минути игра с човек по-малко след втори жълт и червен картон на Дарън Матокс.

Титулярният страж Джърмейн Тейлър получи травма още в началото и беше заменен в деветата минута от Дуейн Милър.

Резервата Милър пък получи тежък удар в главата в средата на първата част и също трябваше да напусне терена принудително, сменен от третия вратар Райън Томпсън.
На четвъртфиналите Ямайка ще играе срещу Хаити.

В другия мач от групата Коста Рика завърши 0:0 срещу Канада и също продължава във фазата на елиминациите като втори отбор от групата.

Северноамериканците не успяха да отбележат нито едно попадение в турнира и вече продължават головата си суша в "Голд Къп" в шест мача и над 560 игрови минути.

Канадците имаха отлична възможност да стигнат до победата и до място на четвъртфиналите, но удар на Андре Ено беше избит от голлинията от Брайън Руис малко преди края. Преди това в средата на второто полувреме гол на Маркъс Хабер беше отменен заради засада./БТА


Крайно класиране:
1. Ямайка 3 2 1 0 4:2 7 точки
2. Коста Рика 3 0 3 0 3:3 3
3. Салвадор 3 0 2 1 1:2 2
4. Канада 3 0 2 1 0:1 2