Деловото партньорство между двете бивши звезди на бразилския и световен футбол Зико и Роналдо "се преплете" в социалната мрежа www.Phera.com за търсене на млади футболни таланти. Двете култови фигури на футбола възнамеряват да обхванат със своите проекти целия свят от истински любители на футбола и след половин година милиони ползватели от мрежата да се включат в търсенето и откриването на млади и перспективни футболисти.

" Phera е идеално място за всички, които обичат футбола, а също така и площадка за взаимодействие между всички любители и професионалисти", смятат организаторите. Младите играчи могат да се регистрират безплатно и да се свържат с много професионалисти от всички области на футбола. При желание всички ползватели могат да регистрират в уебсайта своя профил с видеоматериали и снимки, постоянно да го обновяват, да си разменят съобщения с приятели и колеги в която и да е страна, или просто да общуват в блога. В рамките на една минута младите футболисти ще трябва да представят техниката на своята игра във видеоформат и да разкажат за себе си и за своите постижения. След това избраните ще бъдат оценявани от професионалисти и могат да бъдат включени в клубове от бразилския шампионат. Всички разходи, свързани с пътуването и настаняването на младите футболисти, ще бъдат поемани от организаторите на проекта. В конкурса на "Решето Phera", който ще открие нови възможности за бразилския футбол, могат да участват юноши от 10 до 18 години.

"Аз няма да се съмнявам нито минута, ако имам възможност да изпратя видео и след това да тренирам в голям клуб", каза пред журналисти на представянето на проекта в Музея на футбола в Сао Пауло пенсионерът Роналдо, спомняйки се своята героична младост.