Дългата сага около привличането на именития португалски треньор Жорже Жезуш в турския футболен колос Фенербахче приключи с подписването на договор между страните, съобщават медиите в Турция и Португалия.

Фенербахче имаше интерес към Жорже Жезуш още през лятото на 2021-а година, когато той се раздели с Бенфика. Но 67-годишният специалист чак сега идва край Босфора, след като имаше четири срещи със собственика на фенерите Али Коч в продължение на три месеца.

Според турския футболен портал FSS Sports, Жорже Жезуш и екипът му ще получат общата сума от 7 милиона евро. Договорът е подписан, но тъй като това става кръг преди края на първенството, има едно условие, при което ще бъде анулиран - ще бъде анулиран само при едно условие и то е Фенербахче да не влезе в групите на Шампионската лига.
По-късно днес Фенербахче играе като гост на последния и отдавна изпаднал Малатияспор. Ако тимът загуби там, а Коняспор спечели при визитата си на Бешикташ, то зелените от Коня ще играят във втория квалификационен кръг на най-комерсиалния турнир на УЕФА.

Жорже Жезуш може да се похвали с 32-годишна кариера, която е спечелил 13 трофея с клубовете, в които е работил. Избиран е за треньор на годината в португалската Примейра лига няколко пъти, както и за треньор на годината в Португалия.