Нападателят на Камерун Диедрик Жоел Тагеу Таджо беше освободен от лагера на националния отбор заради страшен проблем. На 25-годишния футболист на португалския Маритимо беше открита животозастрашаваща аномалия в коронарната артерия.

Той вече напусна лагера на "лъвовете", а новината за състоянието му беше обявена от местната федерация. Решението е лично на селекционера Кларънс Зеедорф, който не е пожелал да поема излишни рискове с живота и здравето на футболиста. 

"По съвет на лекаря Уилям Нгачу селекционерът Кларънс Сеедорф реши да не рискува със здравето на футболиста, който ще напусне турнира за купата на Африка. Новината беше посрещната със сълзи от останалите момчета на лагера", добавят от федерацията.

Камерун, носител на купата на Африка, започва защитата на трофея си срещу Гвинея Бисау по-късно днес. Случаят с футболиста на Маритимо идва почти точно 16 години след трагичния инцидент с друг камерунец - Марк-Вивиен Фое, който почина на терена в мач от Купата на Конфедерациите на 26 юни 2003 г.