Съдът не позволи бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър да бъде освободен под гаранция за 2,5 милиона долара, с което остави бившия служител на Централата да пренощува в затвора, съобщава АП.

По-рано беше съобщено, че Уорнър, който бе задържан от полицията в Тринидад и Тобаго е освободен под гаранция.

Рано сутринта в сряда швейцарската полиция арестува няколко високопоставени чиновници от ФИФА в Цюрих по обвинения в корупция и предстои да бъдат екстрадирани в САЩ. Според американските съдебни власти става въпрос за нарушения, извършени през последните 20 години. Те се отнасят за няколко турнира за световната купа, като включват договори за маркетинг и реклама и най-вече за правата на телевизиите. Сред арестуваните вицепрезидентите на организацията Джeфри Уеб и Еухенио Фигередо, както и бившият вицепрезидент Джак Уорнър.

Арестувани са също Едуардо Ли, Хулио Роча, Костас Такас, Рафаел Екскивел, Хосе Мария Марин, Николас Леос, свързаните със спортния маркетинг Алехандро Бурзако, Арън Дейвидсън, Уго Джинкис и Мариано Джинкис, както и Хосе Маргулис, който е играл ролята на посредник при незаконните плащания. Уорнър сам се яви в полицията, след като към него бяха повдигнати обвинения по 12 точки. По съобщение на източници обаче, въпреки наложената гаранция, Уорнър и ще изкара нощта в затвора. /БГНЕС