Звездата на Лос Анжелис Галакси Златан Ибрахимович вече записа името си в Мейджър Лийг Сокър. В САЩ обаче ще запомнят нападателя и с неговите скандални изпълнения. Играчът може би изигра последния си мач за тима, но с излизането си от терена отново предизвика полемични изказвания по свой адрес.

Изглежда предизвикан от тълпата, докато напускаше след последния съдийски сигнал, Златан Ибрахимович показа на някого своите гениталии. Съвсем очевиден беше знакът, който той направи.

Много е вероятно и това да е било последното му действие на терена на МЛС в САЩ, както самият швед даде да се разбере след двубоя: „Не е заради парите. Имам още два месеца от договора. Ще видим какво ще се случи. Ако остана, означава, че МЛС е добро първенство, защото целият свят го гледа. Ако не остана, никой няма да запомни какво е МЛС.”

ЛА Галакси отпадна от плейофите, след като ФК Лос Анджелис победи тима на Ибрахимович с 5:3 в дербито от полуфиналите на Западната конференция. Това бе първи успех за Лос Анджелис ФК над по-титулувания си съперник.

В медиите вече се появиха информации, че Ибрахимович ще продължи кариерата си в Наполи.