В събота е мачът реванш от финала на Копа Либертадорес 2018, в който за първи път в историята се срещат двата аржентински гранда Ривър Плейт и Бока Хуниорс. След 2:2 в първия двубой на "Ла Бомбонера" интригата е открита и логично шанс за билет за мача на "Естадио Монументал" имат само тези с най-дълбоки джобове. А желаещите да видят шоуто на живо са много повече.

Един от тях е 6-годишният фен на Ривър Ренцо, който трогна всички в Аржентина със своята акция по набиране на средства за закупуване на билет. Ренцо реши да продаде единственото, което притежава - своите играчки. 

"Продавам моите играчки, за да опитам да стигна до Ел Монументал" - това гласеше маркетинговият слоган на малкия футболен фен.

Неговите родители, трогнати от инициативата на детето си, публикуваха снимката във Facebook и много скоро тя се превърна в масово споделяна в интернет. Така стигна и до шефа на един от фенклубовете на Ривър. Емануел Жулиан Барнео реши да даде два от билетите на фенклуба за Ренцо и неговата майка, които ще пътуват до Буенос Айрес и ще имат шанса да видят на живо реванша, който ще определи шампиона на Южна Америка.

За Ренцо имаше още една изненада - той получи фланелка и шапка на Ривър, подписани лично от клубната легенда Енцо Франческоли, който също чул за историята. "Благодаря на Ренцо, че напомни на всички нас феновете на Ривър, че независимо от резултата, Ривър е нашата страст."