Че в Южна Америка страстите се нажежават до краен предел, когато става въпрос за футбол, е ясно на всеки. Но в изминалите дни по време на мача между Каракас и ФК Минасоро се разиграха много грозни сцени секунди след края на срещата.

Срещата е от третото ниво на венецуелския футбол, а медиите там твърдят, че реферът на двубоя е свирил странен фаул в 94-ата минута. Причината е, че Минасоро е водил с 1:0 към този момент, а стражът на домакините е задържал топката повече от шест секунди. Това е довело до непряк свободен удар за Каракас, който се е възползвал от фаула идеално и е изравнил в заключителните минути.

След последната съдийска свирка обаче реферът бива погнат от всички футболисти на Минасоро. Съдията опитва да избяга от „Косодрилос Спорт Парк”, ала опитът му бива прекратен от футболист на домакините, който го спъва през краката и последва шут в главата на арбитъра.

Веднага след това пристигат играчите на Каракас, както и полицаи, които спират набезите на играчите на домакините. Колегата на главния съдия – лайнсменът, дори се включва в мелето, в опит да защити своя колега, удряйки футболист на Минасоро.

Колумбийски футболист оцеля след опит за покушение от фен