Футболистът на Депортиво Кали Хуан Себастиан Кинтеро като по чудо оцеля след опит за покушение. Играчът свидетелства, че е бил нападнат от неизвестен мъж, който е бил облечен в анцуг на клуба.

Инцидентът се разиграл след загубата на Депортиво Кали с 0:1 от Депортиво Пасто. 23-годишният Кинтеро и неговият брат тъкмо се канели да се слязат от автомобила, когато нападателят му се появил изневиделица със смразяващи думи. „Тъкмо се канех да се прибера в моя апартамент, когато усетих, че някой чука по стъклото. Човекът с пистолета вече беше там готов да ме застреля”, разказа играчът.

„Отне ми две или три секунди, за да реагирам, след което настъпих газта. Той чукаше по стъклото, сочеше с пистолет към мен и ми каза. „Убих те, к*** сине”. Единственото, което успях да видя беше анцугът на Депортиво Кали. Кой беше извършителят и какво се случи – това се разследва в момента.”

„Изстрелът (всъщност те са два – б.р.) му улучи вратата, а моят брат и аз се отървахме невредими. Имахме късмет. Такива неща не бива да се случват във футбола”, допълни бранителят.

Причината за нападението може би се крие тъкмо в споменатата загуба, която заличи всички шансове на Депортиво Кали да преследва титлата на Колумбия.