Освен, че милиони фенове по света го боготворяха, Алекс дел Пиеро винаги се е доказвал като един от най-умните играчи на своето време. И световният шампион с Италия от 2006 г. доказа, че този интелект, който го направи един от най-великите футболисти, може да бъде пренесен с успех и в бизнеса. 

Легендата на Ювентус е горд собственик на едно от най-вървежните заведения в Лос Анджелис, а наскоро беше обявен и за "най-добрия приятел на холивудските знаменитости". Той притежава италиански ресторант в Бевърли Хилс, в който редовни посетители са едни от най-големите имена в шоубизнеса - Джони Деп, Арнолд Шварценегер, Джулия Робъртс, Джак Никълсън, Дженифър Лопес и много други. 

Успехът в бизнеса позволи на Дел Пиеро да си купи имение за 7 млн. долара в най-тузарската част на Лос Анджелис и да дели един квартал с най-известните и богати американски звезди. А освен това да задели и средства, за да инвестира в новия отбор LA10. 

Проучване на менюто и цените в ресторанта показват, че в него има блюда за знаменитости, като равиоли с трюфели, които струват по 100 долара порцията, но има и ястия за обикновени посетители, които могат да се нахранят за около 20 долара.