Легендата на Ювентус Алесандро Дел Пиеро коментира жребия за 1/4-финалите на Шампионската лига, който отреди любимият му тим да се изправи срещу Аякс.

“Предизвикателството е голямо. Аякс направи невероятни двубои срещу Реал Мадрид, впечатлявайки целия свят. Колко са млади. Ще бъде трудно, но за да стигнеш до финала, трябва да победиш всички. Ювентус има възможността да спечели ШЛ и не само защото се изправя срещу Аякс на 1/4-финалите".

"Бяха един от фаворитите още от началото на сезона. Изградили са много силен състав, към който тази година прибавиха Кристиано Роналдо и вече показаха на какво са способни, достигайки до два финала в последните четири години”, коментира Дел Пиеро на рекламно събитие на турнира. 

“За мен всеки мач, гол и загуба в Шампионската лига са незабравими”.

"Макс върши голяма работа. Никой не може да го отрече. Не е лесно всяка година да печелиш в Италия и да се сред най-добрите в Европа. Достигането до два финала в ШЛ е голяма заслуга. Феновете на Ювентус го подкрепят. Разбира се, че след седем поредни Скудета привържениците ще искат да спечелят и Шампионската лига".

"Трансферът на Роналдо определено е бил с идеята той да даде тласък на тима в преследването на тази цел. След поражението срещу Атлетико Мадрид имаше някои слухове, но сега всичко е наред. Вторият мач беше невероятен, перфектен”, допълни Дел Пиеро, като заяви и подкрепата си към ВАР.