Българският полузащитник Владимир Гаджев записа участие при успеха на своя Анортозис в първенството на Кипър. Тимът от Фамагуста победи с 3:1 у дома слабака Етникос Ахнас. 

Родният футболист започна като титуляр, но беше сменен в 56-та минута, само три минути след като получи жълт картон. На неговото място се появи младокът Христо Хаджипаскалис. 

Иначе докато Гаджев беше на терена, Анортозис водеше с 1:0 след попадението на Дуглао в 49-та минута. Абдулахи Шеху удвои от дузпа в 62-та минута и всичко вървеше по мед и масло за домакините. 

Но Андреас Елиа намали за слабака в 62-та минута и върна интригата. Всичко приключи минута преди края, когато Демба Камара се разписа за крайното 3:1 и подпечата успеха за тима си. 

След тази развръзка Анортозис събра 44 точки на второто място, на една зад лидера АПОЕЛ. Грандът от Никозия обаче е с два мача по-малко. Етникос Ахнас пък е последен със само 8 точки и е почти сигурен изпадащ. 

В друг мач от събота в кипърския шампионат имаше епизодично българско участие. Алки Ороклини надделя с 1:0 в гостуването на Докса, а като тактическа смяна се появи Радослав Василев за победителите в последните секунди на мача и не пипна топката.