Наставникът на Зенит Андре Вилаш Боаш отдаде отпадането на тима си от Шампионската лига на календара в руския футбол. Грандът от Санкт Петербург отпадна на осминафиналите в надпреварата след две поражения от Бенфика, но до 85-та минута на втория мач имаше огромни шансове да продължи напред. 

Португалецът се оплака, че в Русия има прекалено голяма пауза в шампионата и това се е отразило на формата на момчетата му. Според него, ако тези битки са били малко по-късно, отборът му е щял да изглежда по съвсем различен начин. 

"След като два месеца не си играл футбол, много трудно ще си върнеш остротата в нападение и формата. За разлика от нас, Бенфика е в най-добрата си форма и това повлия на крайния резултат. Защото виждате, че ни вкараха головете късно и в двата мача."

"Имахме страхотни положения и според мен трябваше да се класираме на четвъртфиналите, заслужавахме го. Но в първия мач ни вкараха незаслужено в последната минута, а сега пропуснахме десетки положения."

"И не на последно място, вратарят на Бенфика направи мача на живота си и спаси невероятни положения. Срещнаха се два велики отбора и явно по-добрият продължава напред", сподели Вилаш Боаш след края на двубоя.