Того победи Алжир с 2:0 в мач от група Д на турнира за Купата на Африканските нациите. По този начин Адебайор и компания изхвърлиха от турнира Алжир и в същото време запазиха своите шансове за продължаване напред.

Мачът обаче ще се запомни повече с куриозното счупване на една от вратите в края на мача, което доведе до прекъсване на мача и в последствие до объркване сред съдиите.

Резултатът бе открит в 31-а минута, когато Салифу с глава подаде към звездата на Того Емануел Адебайор, който не сбърка и с удар по земята вкара за 1:0 покрай плонжа на бившия вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи, който отново бе титуляр за Алжир.

Мачът вървеше към своя край, когато в 88-а минута вратата на Того изведнъж се изкриви и вече не стоеше перпендикулярно на тревата. Това доведе до прекъсване на мача, а около 8-9 души се опитваха да наместят вратата, но така и не успяваха. Взе се решение да се сложи изцяло нова врата и след близо 10 минути играта отново бе подновена.


Така 11 минути след края на редовното време стана ясно, че ще има 13 минути добавено време, но не 13 минути от 90-а минута, а от момента, в който това бе обявено.

В огромното добавено време Того стигна до втори гол, който сложи край на интригата. Адебайор изведе отлично Воме, който с мощен спринт излезе срещу Мболи, изчака вратарят да се хвърли и елегантно пусна топката под плонжа му за крайното 2:0.

Така Алжир остана без точков актив и напуска надпреварата. В същото време Кот Д'Ивоар е с пълен актив от 6 точки и със сигурност продължава напред. Второто място ще бъде определено в директен спор между Того и Тунис, които в момента имат по 3 точки.