Сантос победи с 2:0 у дома Универсидад де Чили в реванша от финала за Рекопа Судамерикана и спечели за първи път в историята си трофея, който на практика е суперкупата на Южна Америка.

Бразилците са шампиони в Копа Либертадорес за 2011 година, когато Универсидад триумфира във втория по сила континентален турнир – Копа Судамерикана.

На свой терен Сантос поведе с 1:0 в реванша с гол мегазвездата си Неймар, за който това бе 8-и гол в последните му 5 мача, като 4 от попаденията бяха в 3 срещи за клубния му тим, а другите 4 при победите на Бразилия с 8:0 над Китай и с 2:1 над Аржентина в контроли.

В добавеното време Неймар пропусна дузпа, която сам си изработи след нарушение на Хоре Рехас, а при изпълнението от бялата точка вратарят на чилийците Джони Ерера спаси удара на бразилския национал.

Бившият тим на Пеле си гарантира успеха с Рекопа Судамерикана в 61-ата минута, когато Бруно Родриго направи 2:0 и реши всичко в мача.

Припомняме, че първата среща в Чили, която се игра още на 22 август, завърши при равенство 0:0, като тогава Неймар изпусна дузпа.