Бившият играч на ЦСКА Руи Мигел попадна в класацията на авторитетния английски сайт "Goal.com" за десетте най-големи пропуски на сезона в Европа до този момент, след като буквално от голлинията не успя да вкара на Клифтънвил в мач от Лига Европа, докато все още играеше за "червените".

Мигел вече играе в Килмарнък, но продължава да "прославя" "армейците" в Европа с един от пропуските си, които правеше редовно за софийския тим. "Отличеното" от „Goal.com” положение е в 21-та минута на първия мач с полуаматьорския тим, когато ЦСКА вече водеше с 1:0, а в крайна сметка и спечели с 3:0. Топката бе центрирана от фаул в наказателното поле на Клфитънвил, а португалецът беше почти на голлинията, когато засече коженото кълбо, но за негово удивление то мина над вратата.

"За разлика от повечето пропуски в класацията, този нямаше голямо значение за крайния изход на срещата. Руи Мигел никога не е бил по-близо до гол - истински шокиращ пропуск", коментираха от "Goal.com".

Интересно е, че цели четири от пропуските, които попаднаха в класацията се случиха през последния месец. Йонас Оливейра не уцели топката от един метър в срещата на своя Гремио с Гремио Пруденте на 6 октомври. След това той обаче вкара хеттрик за успеха с 4:0. Павел Погребняк също намери място в списъка на английския сайт с пропуска си срещу Ейре в евроквалификацията на своята Русия на 8 октомври. Тогава нападателят излизаше сам срещу вратата, но ударът му излезе почти в тъч. Лукас Подолски и Давид Вия са другите двама играчи, които направиха големи пропуски наскоро. Германецът стори това в евроквалификацията с Турция, когато изпусна от чиста позиция. Испанецът пък целеше ъгъла в срещата с Литва, макар цялата врата да беше празна и в крайна сметка остана с празни ръце.

ВИДЕО на пропуските в класацията можете да видите - ТУК.