Аякс Амстердам победи застрашения от изпадане Венло с 2:0 и си осигури 31-а титла на Холандия кръг преди края на местното футболно първенство.

Възпитаниците на Франк Де Бур събраха 73 точки и имат 6 точки поведе от втория Фейенорд, който се наложи с 4:1 над гостуващия Хераклес в друг мач от кръга.

Сим де Йонг реализира двете попадения на Амстердам Арена, които донесоха 13-а поредна победа и трофея за Аякс. С успеха играчите на Аякс защитиха титлата си от миналия сезон.

 

 

ПСВ Айндховен остана трети с 66 точки след 5:0 срещу гостуващия АДО Ден Хааг. Българският национал Станислав Манолев остана резерва за домакините. Ола Тойвонен се разписа два пъти, а Джърмейн Ленс се отличи с гола и две асистенции за успеха.

Николай Михайлов допусна четири попадения при загубата на Твенте с 3:4 от гостуващия Хееренвеен. Възпитаниците на Стийв МакЛарън допуснаха второ поредно поражение и това лиши отбора от шансове да се бори за място в Шампионската лига. Твенте е шести с 60 точки и ще участва в плейофите за Лига Европа.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха с 2:0 с голове на Луук де Йонг в първите 20 минути. Водещият реализатор в холандската лига Бас Дост намали в средата на полувремето, а с още три гола след почивката Хееренвеен обърна до 4:2 в своя полза. Дъглас направи загубата на Твенте по-почетна в самия край.