ПСВ Айндховен се наложи с 5:0 над Ден Хааг в буреносен, в буквалния смисъл на думата, мач от предпоследния кръг на Ередивизие. „Филипсите“ биха без проблем, но мачът бе прекъснат малко след началото на второто полувреме, заради изключително тежките условия за игра, светкавици и гръмотевици наложиха прибирането на играчите. Все пак двубоят се доигра, и приключи добре за ПСВ с голове от Джърмейн Ленс, Ола Тойвонен на два пъти, Закария Лабияд и Драйс Мертенс. Станислав Манолев остана на резервната скамейка и не се появи в игра за домакините.

Четири гола в мрежата си получи Николай Михайлов за 90 минути на вратата на Твенте, а тимът му загуби с 3:4 у дома от Хееренвеен. Осама Асайди реализира хеттрик за гостите, които с трите точки излязоха на четвърто място в класирането – последното, даващо сигурно място в Лига Европа.

Шампионът Аякс спечели своя мач с Венло с 2:0, а Фейенорд свърши работата си добре за 4:1 срещу Хераклес.

Аякс е сигурен участник в Шампионската лига, но втората квота още не е решена, и за нея в последния кръг ще се борят Фейенорд и ПСВ, разделени сега само от точка – първият с 67 точки, вторият с 66. Хееренвеен има 64, и заема последното четвърто място, даващо право на участие в евротурнирите. Следващите четири, където е и Твенте, ще играят бараж за Лига Европа. АЗ Алкмаар е с 62 точки, а Твенте 60, след тях са Витес, Валвийк, и Рода.

Последният кръг в Ередивизие е на 6 май, а в него ПСВ гостува на Екселсиор, а Фейенорд има още по-тежко гостуване – на Хееренвеен. Твенте също е гост – на Венло, а Алкмаар приема Грьонинген.

Гръм и мълнии, но ПСВ продължава битката за ШЛ, Твенте може и да не играе в Европа

източник: БГНЕС

Аякс – Венло 2:0

Фейенорд – Хераклес 471

Де Граафшап – Екселсиор 2:2

Грьонинген – Бреда 1:1

НЕК Ниймеген – АЗ Алкмаар 1:1

ПСВ – Ден Хааг 5:0

Твенте – Хееренвеен 3:4

Утрехт – Витес 2:2

Валвийк – Рода 5:2