Масово сбиване на терена принуди главния съдия да прекрати мача между градските съперници ЧФР Клуж и Университатя Клуж от румънското първенство.

В 27-а минута на мача ЧФР поведе с попадение на Каду от дузпа. Веднага след изпълнението вратарят на Университатя - Мирча Борнеску атакува голмайстора Каду и го свали на земята. Двамата получиха червени картони.

Това предизвика масово меле между играчите на двата отбора. Старши треньорът на ЧФР - Йоан Андоне, прибра своя отбор в съблекалнята и не позволи мачът да бъде подновен.

Това е втори подобен случай за Андоне след мача в Мездра преди две години, когато беше треньор на ЦСКА. Тогава фенове на "червените" нахлуха на терена и срещата бе прекратена. ЧФР очаква служебна победа с 3:0, която би приближила отбора до титлата в Румъния.

"Разумно беше този мач да не продължи. Очакваме служебна победа, защото нямаше гаранции за сигурността ни", каза президентът на ЧФР Юлиу Мурешан. ЧФР води в класирането с 3 точки преднина пред Васлуй четири кръга преди края на сезона.