Отборът на Република Корея спечели бронзовите медали на олимпийския турнир по футбол за мъже, след като се наложи над Япония с 2:0 на стадион Милениъм в Кардиф. Корейците вкараха по един гол във всяко полувреме. Пак Чу Йон откри резултата в 38-ата минута, а Ку Чжа Чол добави нов гол в 57-ата.

За олимпийския футболен отбор на Република Корея това е най-сериозното постижение. Япония пък пропусна да дублира успеха от 1968-а година, когато завоюва бронза. В неделя за титлата излизат отборите на Мексико и Бразилия, сочен предварително за фаворит на този турнир.

Мачът започна със здрави влизания, типични за азиатските футболисти, в резултат на което съдията показа общо пет жълти картона, за да ги поуспокои. В 38-ата минута нападателят на Арсенал Пак Чу Йон откри резултата след подаване на Хюн Сун Ким, който се появи за първи път като титуляр на този турнир. След почивката японците опитаха да изравнят, но бяха наказани с втори гол 12 минути от началото на второто полувреме. Ку Чжа Чол покачи на 2:0 след контраатака.

В 87-ата минута японците вкараха топката в мрежата чрез Йошида, който засече топката с глава след центриране от корнер. Реферът обаче видя фаул срещу вратаря на корейците Сун Чжьон.


szólj hozzá: st1


szólj hozzá: st2