Една от най-големите легенди в съвременния футбол Луиш Назарио да Лима – Роналдо направи прощално сбогуване с феновете си. Именитият нападател изигра последния си мач с екипа на националния тим на Бразилия в емоционален бенефис.

Съвсем закономерно отборът на Роналдо победи Румъния с 1:0 в приятелски двубой, който се игра в Сао Пауло. Единственият гол в мача отбеляза Фред през първото полувреме.

Привържениците на двукратния световен шампион трябваше да изчакат 30 минути, за да го видят как се появява отново на терена. Бившият футболист на Барселона, Реал Мадрид, Интер и Милан игра 15 минути, като влезе на мястото на голмайстора до този момент Фред.

Привържениците на стадиона заляха 34-годишния Феномен с аплодисменти в т.нар. му лебедова песен. Името му бе скандирано на няколко пъти, въпреки че не успя да реализира гол в трите чудесни възможности за това.

След края на първото полувреме футболистите от двата отбора направиха шпалир, през който Роналдо премина, а след това се сбогува и с феновете на Бразилия.

„Простете ми, имах три шанса, но не успях да вкарам гол в последните си 15 минути, което би било малка награда за всичко, което направихте за мен", обърна се към най-верните си фенове Роналдо.

„Поднасям ви едно огромно благодаря за всичко, което направихте за моята кариера, че ме приемахте такъв, какъвто съм, че плакахте, когато аз плачех, че се усмихвахте, когато се усмихвах и аз. Просто трябва да ви благодаря от дъното на сърцето си”, добави още бразилската легенда.

На стадиона, сред 30 хиляди фенове, бяха още съпругата на Роналдо, както и четирите му деца.

Малко по-късно чрез социалната си мрежа Twitter, той за пореден път се обърна към привържениците: „Благодаря на всички! Беше едно невероятно празненство! Простете ми за пропуснатите голове и ви благодаря за любовта, вниманието и уважението, което винаги сте ми давали!”

По време на официалната церемония Роналдо получи и редица награди и признателни думи от футболните деятели в страната.

Бразилецът е най-резултатният футболист в историята на световните първенства. Той има 15 гола на финалите, а освен това заслужи на два пъти отличието "Златна топка" през 1997-а и 2002-а година.

Роналдо беше част от шампионския отбор на Бразилия на световните финали в САЩ през 1994-а година, когато обаче не влезе в игра. Четири години по-късно той беше голямата звезда при загубения финал срещу домакините от Франция, но през 2002-а изведе Бразилия до титлата в Япония и Република Корея.

Бразилия доминира през цялото време, а през първата част в стихията си беше младата звезда Неймар. Имено той асистира прекрасно за гола на Фред. Централният нападател се разписа от един метър в празната врата на румънците.

Участие в двубоя взе и трансферната цел на ЦСКА Зику, който се появи през второто полувреме за селекцията на Румъния.

Треньорът на Бразилия Мано Менезес използва този мач, като част от подготовката на „Селесао” за Копа Америка.

Ето и състава на Бразилия в приятелската среща с Румъния: Виктор Леандро, Андре Сантос, Лусио, Давид Луис, Майкон, Жадсон, Елиас, Сандро, Робиньо, Неймар и Фред. Като резерви на терена се появиха Роналдо, който бе сменен на почивката от Нилмар, Лукас Лейва, Лукас Родригес и Тиаго Невес.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ БЕНЕФИСА ТУК!