Легендарният нападател Роналдо ще изиграе бенефисния си мач за бразилския национален отбор по футбол в контролната среща с Румъния във вторник. Той ще влезе на терена в 30-та минута, след което ще доиграе първото полувреме с екипа на 5-кратните световни шампиони.

"Ще направим всичко възможно, за да помогнем на Роналдо да остави своя отпечатък върху този толкова специален за него мач", заяви бразилският национален селекционер Мано Менезеш, който беше наставник на нападателя в отбора на Коринтианс през 2009-а и 2010-а година.

Бразилските национали също изразиха радостта си от факта, че ще имат възможност да играят в последния мач на най-резултатния футболист в историята на световните първенства. Той има 15 гола на финалите, а освен това заслужи на два пъти отличието "Златна топка" през 1997-а и 2002-а година.

"Роналдо е изключително важна фигура за световния футбол. Той направи впечатляваща кариера в бразилския национален отбор, но освен това е и прекрасен човек", отбеляза нападателят Робиньо, който беше само един от стотиците бразилски таланти, гласени за заместници на бившия играч на Барселона, Реал Мадрид, Милан и Интер.

Роналдо беше част от шампионския отбор на Бразилия на световните финали в САЩ през 1994-а година, когато обаче не влезе в игра. Четири години по-късно той беше голямата звезда при загубения финал срещу домакините от Франция, но през 2002-а изведе Бразилия до титлата в Япония и Република Корея.