Отборът на Буркина Фасо нямаше никакви проблеми срещу тима на Етиопия в мач от група C на турнира за Купата на Африканските нации. Въпреки че играха с 10 човека в голяма част от времето, символичните домакини взеха класическа победа с 4:0 над своя съперник.

Футболистите на селекционера Пол Пут започнаха силно двубоя и още в самото му начало ще търсят победата. След няколко добри възможности в първия половин час на срещата, Буркина Фасо все пак успя да поведе в 34-ата минута.

Звездата на тима Траоре се измъкна от засадата след пас на свой съотборник и останал абсолютно сам срещу стража на Етиопия с много техничен и силен удар в горния десен ъгъл на вратата откри резултата.

С минимална преднина за домакините приключи и първата част. В 58-ата минута на двубоя вратарят на Буркина Фасо бе изгонен с директен червен картон, след като игра непозволено извън наказателното поле.

Въпреки числено намаления си състав обаче, възпитаниците на пол Пуп успяха да реализират цели нови три гола. Траоре овенча добрата си игра с нов гол след удар от над 20 метра. В 77-ата минута резултатът стана класически след като Джакариджа Коне вкара след прекрасен пас на Питройпа. Самият Пиройпа пък оформи крайното 4:0 в продължението на срещата.

Така Буркина Фаса записа първа победа в турнира от 18 мача. Със спечелените три точки, и с оглед на другите резултати в групата, Буркина Фасо излезе начело в подреждането в група C с актив от 4 точки. По-рано днес Замбия и Нигерия приключиха при резултат 1:1.


szólj hozzá: BFA VS ETH