Отборът на Боливия постигна първа победа на тазгодишната Копа Америка след като надви Еквадор с 3:2 в мач от група А на турнира. Така тимът на Боливия е на втора позиция във временното класиране с 4 точки, като толкова има и лидерът Чили. Еквадор пък остава на дъното с две поражения до момента. Това бе първа победа за Боливия на Копа Америка от 1997-а година насам.

Боливия изкова успеха още през първото полувреме на двубоя, като поведе с 3:0 до почивката, а Еквадор изпусна дузпа. Резултатът откри Роналд Ралдес, който засече центриране от корнер на Мартин Смедберг и вкаа за 1:0. Еквадор имаше шанс да изравни десетина минути по-късно, но Енер Валенсия пропусна. Боливийците обаче не сгрешиха в 18-ата минута, когато Мартин Смедберг бе намерен отлично и от около 24 метра стреля за 2:0.

Боливия срещу Еквадор

източник: БГНЕС

Еквадор пропусна нова възможност за попадение в 32-ата минута, огато Кристиан Нобоа получи удобен пас, но не успя да реализира. Тимът продължи с пропуските, като в 38-ата Енер Валенсия не успя да вкара от дузпа.

Боливия на свой ред нанесе трети, сътрушителен удар в 43-ата минута с гол на Марсело Морено в 43-ата минута.

След почивката Еквадор все пак стигна до гол, като в 48-ата Джеферсън Морено намери добре Валенсия, за който остана по-лесното – да вкара топката във вратата за 1:3. Тимът на Еквадор успя да реализира и второ попадение, но чак в 81-ата минута, когато Милер Боланос вкара от около 27 метра за 2:3, но за повече нямаше време.

Еквадор

източник: БГНЕС