Бившият защитник на Вихрен Сандански Габриел Сичеро се превърна в герой за Венецуела, след като вкара победния гол за успеха с 2:1 срещу Чили на четвъртфиналите на Копа Америка.

На стадиона в Сан Хуан венецуелците поведоха в 35-ата минута, когато Хуан Аранго центрира от фаул и в наказателното поле Освалдо Вискарондо надскочи противниковата отбрана и с глава прати топката в мрежата зад Клаудио Браво.

Чили изравни в 70-ата минута. Алексис Санчес проби по дясното крило и стигна почти до аутлинията, от там върна топката към Умберто Суасо и той от точката на дузпата вкара за 1:1.

Всичко в двубоя се реши в 81-ата минута, когато Габриел Сичеро бе най-съобразителен в чилийския пеналт и с решителен удар простреля Браво, за да донесе историческа за Венецуела победа с 2:1.

Така Сичеро и компания се класираха за полуфиналите на Копа Америка 2011. Там те ще се изправят срещу Парагвай, който отстрани Бразилия след дузпи.

Габриел Сичеро носи за кратко екипа на Вихрен през 2006 година. Неговият брат – Алехандро Сичеро пък игра за Литекс от 2005 до 2008 година.