След като вчера Аржентина отпадна от Копа Америка 2011, тази нощ и другият фаворит Бразилия безславно приключи участието си на турнира още на четвъртфиналите.

Селесао загуби от Парагвай с 0:2 след дузпи (0:0 в редовното време и продълженията), като кариоките станаха за смях при изпълненията си от бялата точка, като не само не успяха да вкарат при нито един от 4-те си опита, но в 3 от тях дори не можаха да уцелят вратата, придавайки ново, отрицателно значение на изрази „бразилска техника”,.

Бразилия доминираше в игровите 120 минути, като множество пропуски направи новата голяма звезда на тима Неймар, а Пато и Гансо също изпуснаха да вкарат от отлични положения.

Така в редовното време и продълженията двата тима не успяха да си вкарат гол и всичко трябваше да се реши с 11-метрови наказателни удари.

Двата тима пък доиграха двубоя с по 10 човека, след като Лукас Леива и Антолин Алкарас бяха изгонени с директни картони в 103-ата минута, когато имаше масово сбиване между играчи на двата състава.

При дузпите първо Елано би високо над вратата, а Едгар Барето стреля встрани. Последва изпълнение на Тиаго Силва, спасено от вратарят Хусто Вияр и чак тогава Марсело Естигарибия вкара и направи 1:0 за Парагвай.

5-кратните световни шампиони продължиха да бият дузпите си изключително некадърно, като Андре Сантос също шутира високо в трибуните. Последва безкомпромисно изпълнение на Кристиан Риверос, който заби топката под гредата на Жулио Сезар за 2:0 за гуараните.

Тогава дойде последният шанс за Бразилия да остане в битката, но бившият нападател на Лион Фред също не успя да уцели вратата от бялата точка. Така играчите на Мано Менезес биха в аут 3 от 4-те си дузпи и повече от заслужено отпаднаха на 1/4-финалите.

На 1/2-финалите пък Парагвай ще се изправи срещу изненадата на Копа Америка 2011 – тимът на Венецуела, който отстрани Чили с 2:1. Сблъсъкът между Парагвай и Венецуела е в ранните часове на четвъртък – в 03:45 часа. В другия полуфинал се срещат Перу и Уругвай в сряда в 03:45 часа.

Съставът на Бразилия срещу Парагвай: Жулио Сезар, Лусио, Майкон, Андре Сантос, Тиаго Силва, Лукас Леива, Рамирес, Гансо(100’-Лукас Силва), Робиньо, Пато(111’-Елано), Неймар(80’-Фред).