Финалната съвместна кандидатура на Великобритания и Ирландия за домакинство на Европейското първенство през 2028 година бе подадена днес, като същевременно бяха разкрити и десетте стадиона, които ще приемат срещи от надпреварата.

Двубоите ще се проведат в Англия на „Уембли“, „Вила Парк“, „Гудисън Парк“, „Тотнъм Хотспър Стейдиъм“, „Етихад Стейдиъм“ и „Сейнт Джеймсис Парк“, в Дъблин на „Авива Стейдиъм“, в Белфаст на „Кейсмънт Парк“, в „Глазгоу“ на „Хемпдън Парк“ и в Кардиф на „Принсипалити Стейдиъм“. „Олд Трафорд“, който има вторият най-голям капацитет от всички футболни стадиони в Англия, първоначално бе попаднал в списъка със стадиони, но Манчестър Юнайтед реши да се оттегли след разговори с ФА.

Кандидатурата на Великобритания и Ирландия е изправена пред конкуренцията на Турция, като Изпълнителният комитет на УЕФА ще вземе решение за домакините на Евро 2028 и Евро 2032 през септември тази година. Великобритания и Ирландия първоначално бяха провели проучване за осъществимост, обмисляйки възможността да кандидатстват за приемане на Мондиал 2030, но се префокусираха върху Европейското първенство.