Отборът на Арсенал Саранди излезе на трето място в първенството на Аржентина по футбол, след като в мач от деветия кръг надигра новака Килмес с 1:0 като гост.

Успехът бе подпечатан чак в 83-та минута, когато точен бе Агилар. Така Арсенал Саранди се доближи на 2 точки от лидера Естудиантес, който тази вечер гостува на Сан Лоренцо в дербито на кръга.

Велес загуби безславно при гостуването на Нюелс Олд Бойс с 0:2 и изпусна възможността да окупира върха, оставайки на втора позиция със 17 точки. Домакините решиха изхода на двубоя само за пет минути с попадения на Спердути (43) и Скиави (48).

Пети излезе Годой Крус след убедителния успех с 4:1 над Индепендиенте. След като поведоха с гол на Силвера в 7-та минута гостите допуснаха четири попадения във вратата си за по-малко от половин час, дело на Кортес (19), Салинас (28), Аркоса (36) и Гарис (47).

Шампионът от Клаусурата Архентинос Хуниорс записа втора победна победа, надделявайки като гост над Химнасия Ла Плата с 4:2, но е едва на 14-а позиция с 9 точки.

Начело във временното класиране е Естудиантес с 19 точки и мач по-малко, пред Велес и Арсенал Саранди - по 17, Нюелс Олд Бойс - 16, Годой Крус и Сан Лоренсо (мач по-малко) - по 15 и други.

Първенство на Аржентина по футбол - 9-и кръг Апертура:

Нюелс Олд Бойс - Велес - 2:0

Килмес - Арсенал Саранди - 0:1

Расинг Клуб - Уракан - 3:0

Ол Бойс - Тигре - 3:3

Химнасия Ла Плата - Архентинос Хуниорс- 2:4

Годой Крус - Индепендиенте - 4:1