Трите основни кандидата за шампионската титла в първенството на Бразилия по футбол - Флуминензе, Коринтианс и Крузейро направиха ремита в 27-ия кръг.

"Флу" изпусна победата при гостуването на Гремио Пруденте, завършвайки 1:1. На подгизналия от дъжд терен гостите поведоха в резултата в 34-та минута, когато Родригиньо завърши пробив на Дарио Конка. 17 минути преди края обаче домакините изравниха чрез Вандерлей.

Коринтианс, който има мач по-малко, изпусна възможността да съкрати преднината от 3 точки на Флуминензе, след като у дома завърши 2:2 със скромния тим на Сеара.

Нещо повече: домакините дори можеха да загубят мача, тъй като до 70-та минута губеха с 0:2 вследствие на голове на Никасио (16) и Алвеш (65). Само за 11 минути домакините изравниха след точни удари на Паулиньо (70) и Федерико (81), но така и не можаха да стигнат до победата.

Крузейро пък изпусна шанса да се приближи до първите два тима, след като направи 0:0 с Атлетико Паранензе в дербито за място в зона "Копа Америка".

От погрешните стъпки на първите три тима се възползва носителят на "Копа Либертадорес" Интернасионал, който срази новака Гуарани с класическото 3:0. Головете обаче паднаха чак след почивката и бяха дело на Даниел (51), Глейдсон (63) и Ренан (80).

Шампионът Фламенго завърши 1:1 при символичното гостуване на Ботафого в дербито на Рио и продължава да е на 15-а позиция само на 4 точки от изпадащите.

Капитанът Флавио вкара от свободен удар и изведе Ботафого напред в 36-та минута, а Лео Моура изравни в 75-та минута при добавка, след като вратарят Джеферсън парира изстрела от дузпа на сърбина Деян Петкович.

Временно класиране: 1. Флуминензе - 52 точки, Коринтианс - 49 (мач по-малко), Крузейро - 48, Интернасионал - 44 (мач по-малко), Атлетико Паранензе и Ботафого - по 42, Сантос (мач по-малко) и Гремио - по 39 и други.

Първенство на Бразилия по футбол - 27-и кръг:

Васко да Гама - Гояс - 3:2

Авай - Сао Пауло - 0:0

Атлетико Гоянензе - Атлетико Минейро - 2:3

Ботафого - Фламенго - 1:1

Коринтианс - Сеара - 2:2

Крузейро - Атлетико Паранензе- 0:0

Гремио Пруденте - Флуминензе - 1:1

Интернасионал - Гуарани - 3:0

Сантос - Палмейрас - 1:1

Витория - Гремио - 0:3