„Не бяхме толкова добри, колкото в първите си два мача, срещу един съперник, който се бореше за честта си”, коментира селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк след третата поредна победа на Мондиал 2010 - срещу Камерун с 2:1.

„През второто полувреме не бях спокоен, играехме много несериозно и имахме проблеми. На осминафиналите в никакъв случай не трябва да имаме такъв период на колебание, който продължи 20 или 30 минути. Това е един добър урок с оглед на следващия мач.”

„Може би играхме така, защото играчите се страхуваха от картони. Вярно е, че този съдия лесно вадеше картони и аз също се притеснявах.”

„След приятелския мач с Унгария аз си казах, че Световното първенство е свършило за Ариен Робен, но сега съм толкова щастлив за него. Всеки ден виждах как той се бори, за да може да играе на Мондиал 2010 и той влезе в игра. Ариен изигра 20 добри минути. Ще бъде ли титуляр срещу Словакия? Сега е още много рано да се каже, трябва да се кара етап по етап”.

„Голът на Робин ван Перси е много важен. Той е добър за самочувствието на Робин и на останалите играчи”.

„По време на квалификациите словаците бяха впечатляващи. Още преди мача казах, че няма да бъде изненада, ако италианците загубят и точно така стана. Преди всичко не трябва да подценяваме Словакия в осминафинала, трябва да останем концентрирани и постоянни, а не както срещу Камерун”, каза още Ван Марвайк.