Селекционерът на Холандия Берт ван Марвайк сподели след загубения финал на Мондиал 2010 от Испания, с 0:1 след продължения: „Разочаровани сме, и то много. Бяхме толкова близо до победата и световната купа.”

„Това не бе нашият стил - да играем с брутални фаулове, но това е финал и имаше твърди нарушения и от двете страни. Всеки играе, за да спечели и влага голяма емоция,” добави наставникът на „лалетата”. „С удоволствие бих предпочел да спечеля дори и с не дотам хубав футбол.”

„Моите комплименти за Испания. В момента испанците са най-добрата футболна нация и най-добрият отбор спечели,” каза още Ван Марвайк.

„Много е тъжно, през първото полувреме бяхме напрегнати и се опитвахме да играем нашата си игра. Робен имаше две чисти положения. Но Испания имаше повече. И после този червен картон срещу Хайтинга. Не искам да говоря за съдията, но той трябваше да ни даде корнер в края на мача и да даде втори жълт картон на един испанец и да го изгони,” анализира специалистът. „Не мисля, че съдията контролираше добре мача.”