Футболистите на световния вицешампион Холандия бяха приети от министър-председателя на страната Ян Петер Балкененде в началото на днешния ден, който е посветен на тържествата по повод сребърните медали от Мондиал 2010 в РЮА.

Старши треньорът Берт ван Марвайк и капитанът Джовани ван Бронкхорст станаха кавалери на ордена "Орание-Насау", Това е държавен орден с шест степени, който носи името на кралската династия и се присъжда от 1892 година насам.

"Ние все още сме малко разочаровани, но ще се върнем с усмивки", каза Ван Бронкхорст, който прекрати кариерата си в националния отбор.

Министър-председателят поздрави тима и каза, че се надява страната да не чака още 32 години, за да играе отново на финал на световно първенство.

След посещението си при министър-председателя тимът на Берт ван Марвайк бе приет от кралица Беатрикс в двореца в Хага, информира БТА. По-късно днес с хеликоптер играчите ще бъдат закарани до Амстердам, където ще направят круиз с лодка по каналите в града.

Очаква се хиляди фенове да празнуват с тима в холандската столица.

Холандия загуби с 0:1 от Испания след продължения на финала на Мондиала в неделя. Така за третия път "лалетата" останаха втори след 1974 и 1978 година.