Израелската преса обръща специално внимание на случилото се по време на вчерашния контролен мач меджу ЦСКА и Ашдод, който бе прекъснат от нахлулите на терена недоволни фенове. В страната подчертават, че това е вторият подобен инцидент с техен отбор за последните 2 седмици.

Снощи двубоят на „Българска армия“ приключи по-рано от предвиденото, тъй като публиката на „армейците“ тръгна да търси саморазправа заради грубата игра на гостите. Фенове нахлуха на пистата откъм трибуните на сектор А, откъдето също летяха обиди и бутилки.

Футболистите на Ашдод се разбягаха в различни посоки, като първо опитаха да се отдалечат към сектор В, а накрая се скриха в тунела при сектор Б.

Сайтът israelnationalnews.com подчертава, че преди две седмици подобни сцени имаше и на двубоя между Бейтар и Шарлероа от Лига Европа, който се игра в Белгия. Тогава феновете на домакините провокираха гостите с нацистки поздрави и анти-семитски песни, а пък агитката на Бейтар отвърнаха, като започнаха да мятат димки на терена. Вратарят на Шарлероа пък пострада, след като бе уцелен в главата с болт.

Изданието подчертава, че УЕФА индикира за намерението си да глоби Бейтар заради поведението на феновете си, но също така наложи финансова санкция и за Шарлероа.