На унищожителна критика беше подложен старши треньорът на ПАОК Игор Тудор заради факта, че не използва достатъчно често и достатъчно добре българската си звезда Димитър Бербатов. Той беше съсипан от изданието "Метро Спорт". 

"Най-големият проблем в ПАОК в момента е недостатъчното и рационално използване на Бербатов. Той дойде в ролята си на дясна ръка, на ментор и помощник на терена на наставника Игор Тудор, но той не го ползва така."

"Всеки на мястото на българина, би се чувствал като парцал. А той е най-добрият в този състав. Треньорът го пуска за по 15 минути в мачовете, като най-пресният пример е с Янина от уикенда, при това при резултат 3:0. В такъв момент пускаш децата да поиграят, а не най-добрия си играч!"

"Да, сигурно Бербатов има своята голяма вина, че не се превърна в очаквания лидер в съблекалнята и на терена. Но трябва да се отбележи и вината на самия треньор, който има две възможности за реакция в такава ситуация."

"Първата: Как подхождаш към даден играч, как "натискаш копчето" му? Трябва да го накараш да покаже качествата си и това става по много различни начини - с усмивка, с дипломация, с тактиката на моркова и пръчката, начинът си е избран от треньора. И който и да използва, трябва да умее да изкара 100% от звездата си."

"От това, което виждаме досега, Тудор все още не е намерил копчето на Бербо и не го е натиснал, образно казано. А от това не губи българинът, губи ПАОК. И вината си е на треньора, безспорно."

"Втората: Начинът, по който играе отборът, Бербатов може да се използва много по-добре. Това все пак е един много талантлив нападател, роден реализатор. Той може да ти гарантира важни голове, но пък няма кой да му подаде свестен пас. И това го вижда целият свят, което кара Бербатов да играе повече като халф, а не като таран. И грешката си е на Тудор", пише в анализа на изданието.