Българската звезда Димитър Бербатов продължава да не получава доверието на наставника на ПАОК Игор Тудор и започна на резервната скамейка в пореден мач. Нападателят поигра само 20 минути при победата на тима му с 3:1 срещу ПАС Янина. 

Този мач обаче беше най-слабо посетеният на "Тумба" за последното почти едно десетилетие, а в Гърция твърдят, че една от причините за това е свързана точно с редките появи на българина. 

Иначе и без него в редиците си "черно-белите" изковаха убедителната си победа. Стефанос Атанасиадис преди почивката, както и Харис Харисис и Жайро малко след нея изковаха успеха. Бербо се появи при решен мач и вече получил се краен резултат и не помогна за набъбването му. 

Иначе очаквано мачът започна с натиск на домакините от Солун, но в самото начало Роберт Мак и Стефанос Атанасиадис не можаха да се разпишат. Положенията бяха твърде малко, а гостите почти не преминаваха централната линия. 

В крайна сметка натискът на ПАОК даде резултат точно преди почивката. Тогава Стефанос Атанасиадис получи страхотно центриране отдясно и с глава препарира вратаря на Янина, за да открие резултата. Това се случи в 43-та минута. 

Този развой съвсем успокои "черно-белите" и след почивката те се забавляваха. Пълното успокоение дойде в 52-та минута, когато Харис Харисис се разписа с прекрасно изпълнение от воле извън наказателното поле и не остави шансове на вратаря за 2:0. 

Не по-малко красиво беше и попадението за 3:0, което падна в 64-та минута. Тогава Жайро получи хубаво топката в наказателното поле от Атанасиадис и пак с воле прониза стража на Янина, за да оформи класиката. 

Чак при този резултат в 73-та минута на терена се появи и Бербо, но до края на мача не получи много шансове да се изяви. Той така и не се озова на стрелкова позиция и повече голове за ПАОК нямаше. 

Едва в края пък Янина отбеляза почетното си попадение чрез Волантис Козоронис и оформи само крайния резултат. След този развой ПАОК временно е трети с 29 точки, докато гостите са в средата на таблицата - седми с 21.