Българската звезда Димитър Бербатов беше подложен на унищожителни критики от гръцките медии за представянето си в дербито на своя ПАОК с Олимпиакос. Той остана на терена през 90-те минути в тази битка, но не помогна на солунчани да избегнат поражението с 0:1.

Доскоро той се оплакваше, че не играе редовно и често влиза като резерва за по няколко минути и сам призна, че иска да е на линия за големите дербита. Сега обаче не остави добри впечатления.

"За първи път тази година Игор Тудор реши да не пази Бербатов и го хвърли в битката от първата минута. И тогава се видя, че българският ветеран беше най-слабият на терена на "Караискакис". Какво ли казва това на собственика Иван Савидис", пише изданието Novasport.gr и продължава с анализа:

"Българският ас беше прекалено бавен, реакциите му бяха твърде лежерни. Не се виждаше никакъв живец в действията на славния ветеран. И Игор Тудор го остави през всичките 90 минути на терена, за да покаже ясно защо не го ползва по-често в другите мачове."

"С това си представяне Бербатов сам потвърди решението на хърватския специалист за последните мачове с негово участие. Сега Иван Савидис трябва да вникне в избора на Игор Тудор и защо вече не трябва да кара треньора си да се оправдава защо оставя ветерана като резерва."

"Очевидно за всички е, че българинът остана на терена през всичките 90 минути по желание на Савидис, но реакцията на гостуващата агитка от Солун беше показателна. Тудор можеше лесно да го смени, но прецени да го изложи достатъчно пред погледа на големия бос", написа още изданието в анализа си.