Съставът на Чили определено е един доста сериозен отбор, с който всички трябва да се съобразяват. Тимът от Южна Америка силно желае да се класира на Световно първенство и там да покаже възможностите си.

С футболисти като Алексис Санчес и Артуро Видал няма нищо невъзможно според мениджъра на чилийците Рейналдо Руеда. Квалификациите в Зона Южна Америка вече стартираха, а в Чили се надяват на зрелищни мачове срещу Бразилия и Аржентина.

Руеда смята, че не трябва обаче да се прекалява с очакванията и на тима му е нужно спокойствие преди всеки един двубой.

„Цикълът е натоварен, а пандемията промени всичко. Всеки отбор трябва да се нагажда, а квалификациите за световно първенство изобщо не са лесни. В Южна Америка има много силни отбори, да, Бразилия и Аржентина са фаворитите, но аз не изключвам Колумбия и Уругвай от сметките. 

"Ще изиграем 10 срещи, 5 мача срещу всеки, а след тези трудни битки ние сме длъжни да пътуваме за Катар. Потенциалът ни е голям, а аз се възхищавам истински на Артуро Видал и Алексис Санчес, те са нашите големи звезди и дори чилийският народ разчита на тях. Удоволствие е да се работи с такива професионалисти, двамата са с безценен опит и могат да решат всеки мач само с едно докосване. Останалите момчета просто се стараят да се учат от тях и да вземат пример.".

"Мисля, че ще участваме на световното първенство през 2022-а година, а там вече ще видим какво ще се случи. Сега ще играем всеки двубой с мисълта за успех, а колкото по-бързо си  подпечатаме визите за Катар, толкова по-добре. В Чили много обичат футбола и усещаме подкрепата на хората“, сподели Руеда.