Няколко дни след смъртта на Уилиямс Мартинес се съобщи за поредно самоубийство в уругвайския футбол. 27-годишният ляв бек Емилиано Кабрера бе открит мъртъв в четвъртък. Новината беше съобщена от негов приятел – Фелипе Родригес, който е ляво крило на Манучи след поражението на отбора му с 1:2 от Депортиво Мунисипал във втория кръг от перуанското първенство.

„Тази година загубих много приятели. През миналата седмица Уилиямс Мартинес, а тази вечер Емилиано Кабрера. Трябва да говорим за това, защото живеем в сексистко общество и се страхуваме да говорим за тези неща. Страдах от депресия, но успях да продължа напред”, каза 31-годишният футболист пред перуански медии.

В социалните мрежи няколко клуба вече оплакаха смъртта на вече бившия футболист. „Каква болка, изчезна друг живот на още един млад мъж, на който не можахме да помогнем. Нека поговорим за самоубството, за това, което ни боли, защото говоренето е начин да поискаме помощ. Мир на вашето семейство и вашите близки”, написаха от Клуб Пласа Колония на официалната си страница в Twitter.

Кабрера дебютира за Бостън Ривър във втора уругвайска дивизия, а по-късно преминава в испанския Жувентуд де Лас Пиедрас в третото ниво на испанския футбол. След това той играе и за други клубове в Уругвай, но те не са сред най-големите.