УЕФА обяви какво ще прави с постъпленията от глобите за нарушените правила на финансовия феърплей. Наказани са девет клуба, сред които и родният Левски.

Постъпленията от санкциите наближават 150 млн. евро, като с по 60 млн. са наказани ПСЖ и Манчестър Сити. Другите санкционирани са Зенит, Рубин Казан, Анжи, Галатасарай, Бурсаспор и Трабзонспор.

От Европейската футболна централа обявиха категорично, че няма да вземат и евро от тези пари. Те ще бъдат разпределени като награден фонд за евротурнирите през предстоящия сезон.

"Много медии ни поставиха въпроса какво ще правим с тези пари. От сега искам всички да сте наясно, че нищо от тях няма да остане за УЕФА."

"Предстои да избистрим формулата за разпределението им, но те ще бъдат част от наградния фонд на евротурнирите. Ще има заседание на изпълкома, на което ще се разбере как ще постъпим точно", сподели говорителят на УЕФА Педро Пинто.

Левски беше наказан с 200 хил. евро глоба за нарушаване на правилата на финансовия феърплей. Санкцията не е тежка, но вече и "сините" влизат под строгия мониторинг на Европейската футболна централа.