Левски получи доста сериозна санкция от УЕФА заради неспазване на правилата за финансовия феърплей. "Сините" ще платят 200 хил. евро глоба.

Новината е публикувана на официалния сайт на Европейската футболна централа. В информацията се посочва, че санкциите се налагат за сезон 2014/2015 и "сините" ще бъдат обект на продължаващи рестрикции, с които клубът се е съгласил.

Българският тим няма да участва в Европа тази година, но информацията за нарушаване на финансовия феърплей на УЕФА е сигнална лампичка за ръководството. Левски ще бъде поставен под мониторинг.

Парите от глобата ще бъдат удържани от приходите на клуба от евротурнирите през изминалия сезон. "Сините" се задължават да дават доклад за напредъка си по спазването на тези правила на всеки шест месеца.

От УЕФА обявяват, че едно от изискванията към българския отбор е да се намалят разходите за заплати на служителите. В края на информацията се посочва, че ако Левски не се справи с разпоредбите на Европейската футболна централа, ще има по-сериозни санкции.