УЕФА и Европейската клубна асоциация (ЕКА) ще дадат обща пресконференция в Брюксел, на която заедно ще се обявят твърдо против идеята за европейска Суперлига, за която се заговори в последните седмици. Суперлигата предвижда най-големите грандове в Европа да напуснат своите първенства и да играят един срещу друг през целия сезон, като според немското издание "Дер Шпигел" водещите клубове вече са обсъждали подробно новия формат и са планирали той да започне през 2021-ва година.

Сериозни фигури от футболния свят вече се обявиха против подобна идея, като президентът на ФИФА Джаин Инфантино заяви, че играчите, които участват в подобна Суперлига, няма да бъдат допускани до участие в турнирите под егидата на организацията, включително и Световното първенство по футбол. Сега с официална позиция против идеята ще излязат президентът на УЕФА Александър Чеферин и ръководителят на ЕКА Андреа Аниели. Те ще сторят това на съвместна пресконференция в Брюксел утре.

В същото време, УЕФА и ЕКА вече изразиха възражения и срещу идеята на Инфантино да се създаде ново Световно клубно първенство, което ще прилича на Мондиалите за национални отбори, както и турнир по подобие на новата надпревара на УЕФА Лига на нациите. /БГНЕС