Европейската футболна централа смята да санкционира сериозно футболните федерации на Норвегия и Босна и Херцеговина за инцидентите по време на снощния мач между двете страни игран в Осло, съобщава Ройтерс.

Гостите печелиха мача от квалификационна група С за Евро 2008 с 2:1.

Срещата бе прекъсната за повече от половин час само две минути след като реферът Майк Райли даде началния съдийски сигнал, тъй като фенове на гостуващия тим обсипаха терена с ракети и димки.

Някой от футболистите бяха ударени от хвърлени предмети, а силите на реда трябваше да нахлуят в сектора с гостуващите фенове, които започнаха да трошат седалки и рекламни пана.

Президентът на норвежката футболна асоциация Сондре Каафьорд поднесе извиненията си за случилото се и пропуските в охраната на двубоя.

Генералният секретар на асоциацията Карен Еспелунд обаче хвърли вината върху босненската футболна централа, която е отказала да закупи билети за привържениците на гостите и те е трябвало да се снабдят с ценните хартийки на място.

Тя твърди, че това е основна причина за негативното настроение на босненските запалянковци, които дори скандирали „мафия” по адрес на управниците на своята федерация.