Станимир Стоилов може вече да няма общо с Астана, но разви до толкова висока степен този проект, че той продължава да бере плодовете от труда му. И от това си изпати още едно голямо име на Стария континент - Динамо Киев. 

Двата тима се срещнаха в Украйна в мач от първия кръг на груповата фаза на Лига Европа и казахстанците си тръгнаха с равенство 2:2. Те успяха да го изковат с последния удар в мача дълбоко в продължението на редовното време и сковаха трибуните в Киев. 

Мачът предложи много емоции на феновете и красиви отигравания от самото начало. Още в 11-та минута грандът от Украйна поведе след страхотна комбинация. Виктор Циганков се разписа с перфектен удар от границата на наказателното поле, след като завърши многоходова комбинация. Последният пас беше на Витали Буялский. 

Но тази развръзка в никой случай не отказа Астана, напротив. Казахите тръгнаха смело напред и само десет минути по-късно вече бяха изравнили резултата. Топката стигна до Жуниор Кабананга на метър от наказателното поле, той се справи със защитник и центрира към вратарското поле, където непокрит беше Марин Аничич и той с глава прониза мрежата за 1:1. 

Малко след това казахите можеха да направят и пълен обрат, но удар на Ласло Клайнхайслер от изгодна позиция не намери целта. И вместо това Динамо се възползва и с по-големия си опит на голямата сцена в Европа стигна отново до преднина. 

Тя дойде в продължението на първата част. Тогава Бенямин Вербич стреля от границата на наказателното поле, вляво от него, опитвайки центриране. Вратарят на Астана обаче не можа да хване топката и тя падна на крака на Денис Гармаш на метър от голлинията и той вкара за 2:1. 

След почивката Виктор Циганков и Серхий Сидорчук пропуснаха да убият интригата с трети гол за украинците и този път те бяха наказаните. При това по най-болезнения начин с почти последния удар в мача в 95-та минута. 

Тогава Педро Енрике се подигра със защитник на Динамо на фланга и сервира страхотно центриране на главата на Роман Муртазаев и той от 7-8 метра щеше да разстреля вратаря за крайното 2:2. От този резултат се възползва Рен, който победи с 2:1 чешкия Яблонец и излезе първи в групата. Исмаила Сар откри за французите в 31-та минута, Михал Травник изравни в 51-та, но Хатем Бен Арфа от дузпа в 91-та донесе успеха на тима си.