Българският футболист Живко Миланов се размина с участие в груповата фаза на Лига Европа. Неговият АПОЕЛ Никозия падна елиминиран в плейофите на турнира, въпреки, че спечели с първата среща у дома с 1:0. Гостуването срещу казахстанския Астана обаче приключи със загуба 0:1, а тъй като резултатът се запази и след тях, се стигна до изпълнение на дузпи. При тях кипърците, при които контузеният Миланов не бе в групата, регистрираха невероятните 4 пропуска от 5 изпълнения. Противникът пък се представи само малко по-добре, реализирайки 2 от четирите си изпълнения.

Срещата на „Астана Арена” имаше мечтаното начало за домакините. Още в 16-ата минута те получиха наказателен удар, след като Карлао спря шут с ръка в пеналта. От бялата точка Педро Енрике не сбърка и с шут в центъра опъна мрежата.

Голът не промени особено статуквото на терена, като срещата продължи да бъде изключително двуостра. Други голове така и не паднаха въпреки изиграните 120 минути футбол. Очаквано и отборите се възползваха от разрешените в такива случаи 4 смени.

По този начин преди да се стигне до изстрелите от бялата точка на терена за АПОЕЛ се появиха Томас де Винченти, Йоргос Ефрем и Делаторе. Точно тези трима обаче изпуснаха своите дузпи, а в добавка същото стори Лукас. Реално за кипърския тим се разписа само опитният Нуно Мораиш, докато в редиците на точни бяха Ричард де Оливейра и Педро Енрике за втори път в мача.