Руи Касадор - треньорът на португалските младежи, сподели своята рецепта за успех във футбола.

„Кристиано Роналдо и Нани са много млади, но вече силни. Те са таланти, но аз смятам, че във футбола не е най-важен талантът. Истината е в работата. Трябва да се работи с младите момчета. Ние в Португалия го разбрахме и смятам, че берем плодовете. Който работи здраво, той успява. Това го разбраха хората в Порто, вече мисля и в Бенфика”, сподели специалистът в интервю за Гонг.

„Вие имате шансове да се класирате, защото разполагате с потенциал. Вашият отбор ще иска да спечели мача, защото няма точки. Това е причината да съм притеснен за утрешната среща”, допълни Руи Касадо.

Според треньора на Португалия, неговият отбор ще бъде абсолютен фаворит в групата, само ако спечели мачовете срещу България и Черна гора в следващите два кръга.

„Вашите футболисти в Португалия сътвориха историята. Балъков е сред най-силните халфове играли в Португалия, но сега също имате класа. Попов е много добър и още няколко футболисти, чиито имена не знам, но мога да кажа номерата. Нападателите ви са много опасни”, продължи треньорът на португалските младежи.

В петък (12 октомври) българският национален отбор приема играчите на Руи Касадор в 18.00 часа на Националния стадион „Васил Левски”.