Трима в атака ще пусне срещу Португалия младежкият национален селекционер Александър Станков. Тризъбецът в предни позиции за нашите ще бъде: Ивелин Попов, Валери Домовчийски и Николай Димитров.

Специалистът обяви титулярния си състав на пресконференция днес. Останалите, които ще започнат мача са капитанът Николай Михайлов, Иван Бандаловски, Иван Иванов, Николай Бодуров, Атанас Фиданин, Николай Петров, Любомир Божинов и Владимир Гаджев.

България приема Португалия утре от 18 часа на Националния стадион „Васил Левски” в мач от трета квалификационна група за Европейското първенство за младежи през 2009 година в Швеция. Нашите досега са с две загуби след като паданаха у дома от дебютанта Черна гора и фаворита Англия.

Всички в състава на Станков са здрави с изключение на бранителя на Пирин Андрей Стоев, който е с травма и отпада от групата.

„В Португалия младежкият им национален отбор е издигнат в култ. Това е много техничен състав с изграден стил и много добри импровизатори. Мачът с тях ще е по-тежък от този с Англия”, заяви младежкият селекционер и добави: „Имам определени трудности по събирането на състава и избора на футболисти. Гледам много мачове в нашето първенство и се стремя да викам състезатели, които играят по-често!”