Старши треньорът на Арсенал (Тула) Игор Черевченко продължава да анализира представянето на отбора си до момента, като след 8 кръга заемат 7-о място с 13 точки. Арсеналци обаче инкасираха две поражения в последните си три мача и специалистът търси причините.

"Може да се каже, че загубихме от ЦСКА (Москва) заради отстъпването ни в единоборствата. В центъра на терена играхме неправилно, въпреки че се подготвяхме, разговаряхме преди мача. В момента нямаме чист опорен полузащитник, а Чаушич реално играе по-офанзивен халф", коментирът специалистът. 

"Когато Георги Костадинов е на терена, той буквално развързва ръцете на останалите централни халфове, но го нямаше срещу ЦСКА. Но трябва да излизаме от тази ситуация, казва още Черевченко, цитиран от sport24.ru.

Георги Костадинов има травма в коляното заради която не игра в последните два мача на Арсенал (Тула), а също така си тръгна и от лагера на националния отбор. Очакванията са българският национал да бъде на разположение на клубния си тим за гостуването на Зенит (Санкт Петербург) след паузата за националните отбори.