Старши треньорът на Черноморец Одеса Роман Григорчук сподели на пресконференцията преди мача с Лудогорец от Лига Европа, че българският тим е фаворит за излизане от групата.

„Не се боим от нищо. Уважаваме съперника, но няма да навлизам в подробности за конкретни играчи и за тактиката. Изгледах много мачове на Лудогорец. Лудогорец е фаворитът в нашата група за излизане от нея“, сподели наставникът на украинския тим.

„Нямаме приоритет, дали играем мач за шампионата, или в Лига Европа. Няма и смисъл да бъдат разделяни тези неща и да се насочим в едното или в другото. Това нямаше да бъде правилно, защото има шансове и на двете места. Ще играем във всеки мач за победа, няма от какво да се отказваме и това е моята философия.“

„Атмосферата в отбора е добра, поработихме добре. Чувствам, че сме готови за този двубой. Трудно е да се предположи, че хората могат да мислят непрофесионално, и да ни подценяват по някакъв начин. Сигурен съм, че в Лига Европа не може да се мисли по подобен начин. Тук няма слаби отбори. Това е невъзможно. Всички хора са разумни и много добре разбират, че тук има конкретен мач и достатъчно силен съперник“, допълни треньорът.

В последните си четири мача, тимът на Черноморец Одеса не е успял да вкара гол, по този повод Роман Григорчук каза: „Знаех, че ще има такива въпроси. Знам, че винаги се търсят подобни въпроси. Аз ще ви отговоря по този начин – опитвам се да премахна подобни мисли, че това е някаква серия. Глупости. Не сме все още толкова силни, че да реализираме всеки път. Но дори в мача с Металист създадохме повече голови ситуации, повече от тези мачове, в които успявахме да вкараме. Вие вероятно гледате футбола повърхностно и не анализирате. А ние анализираме мачовете много дълбоко. Няма катастрофа в това, че не сме вкарали, но ние играхме в тези мачове много прилично.“

„Работихме над тези моменти, да подобрим реализирането на голове. Има много още какво да направим. Продължаваме да подобряваме този компонент от играта си“, завърши треньорът на Черноморец Одеса.